Lees het laatste nieuws van Santosh Holistic op mijn blogpagina

Juist nu behoefte aan aanraking?

wellness-5132408_1920
“Graag wil ik een massage boeken, omdat ik het hard kan gebruiken op dit moment. Ik mis het contact met mezelf, en heb een flinke coronajaarsdip”.
Deze zin las ik toen ik mijnmailbox openende. Het raakte mij diep!
Heb jij ook juist nu behoefte aan aanraking? Last van een Coronajaarsdip? Mis je het contact met jezelf? Heb je het gemis van intimiteit ervaren? Ben je al een lange tijd niet liefdevol aangeraakt? Heb jij ook wel eens last van huidhonger? Wellicht voel je je alleen, misschien wel eenzaam?
Het kan zijn dat je je steeds meer afsluit voor contact. De verbinding steeds meer met jezelf kwijt bent. Misschien dat je steeds meer gaat blokkeren. Je lichaam gaat langzaam op slot. De spanning slaat verder op je lichaam. Terwijl je diep van binnen verlangt naar verbinding met jezelf en anderen.
Weet je wat huidhonger is? Huidhonger is een sterke behoefte aan lichamelijk contact, aan liefdevolle aanraking via de huid om gestreeld of aangeraakt te worden.
Huidhonger komt steeds meer voor. Huidhonger gaat ook over vereenzaming, het gemis van een partner, het gebrek aan geknuffel, aan lichamelijke warmte, armen om je heen, iemand die eens over je rug strijkt, koude voeten in bed kortom huidhonger gaat over gewoon letterlijk iemand anders die je (huid) aanraakt en het gemis daarvan.
Door liefdevolle aanraking kun je weer makkelijker in contact met je lijf komen. In mijn massages geef ik, en is het aan jou om te ontspannen! Vanuit de verbinding met mijzelf maak ik verbinding met jou. Alleen dan kan ik, door de signalen van jou te ontvangen, op maat geven waar jij behoefte aan hebt. Het is deze verbinding die maakt dat ik je liefdevol en met oprechte aandacht goed kan en wil masseren.