Lees het laatste nieuws van Santosh Holistic op mijn blogpagina

Knuffelsessie

- Een plek om met jezelf te verbinden -

Waar ligt jouw behoefte in aanraking?

Heb je wel eens het gemis van intimiteit ervaren? Ben je al een lange tijd niet liefdevol aangeraakt? Heb jij ook wel eens last van huidhonger? Wellicht voel je je alleen, misschien wel eenzaam? Het kan zijn dat je je steeds meer afsluit voor contact. De verbinding steeds meer met jezelf kwijt bent. Misschien dat je steeds meer gaat blokkeren. Je lichaam gaat langzaam op slot. De spanning slaat verder op je lichaam. Terwijl je diep van binnen verlangt naar verbinding met jezelf en anderen. Meer vriendschappen, meer gezien en gehoord worden.

Knuffelen kan je weer in verbinding brengen met jezelf. Je kunt knuffelen met jezelf en met anderen. Knuffelen is liefdevol aanraken en aangeraakt worden. Dit kan in de vorm van een knuffel, maar ook door elkaar te strelen, bij elkaar te liggen, of in vele andere vormen. Knuffelen is een niet-seksuele handeling die met iedereen kan, binnen en buiten een relatie. Praktisch iedereen houdt van knuffelen. Wat als fijn wordt ervaren, verschilt van persoon tot persoon, daarom stem ik goed met je af wat jij van mij wilt ontvangen in een knuffelsessie.

Waar ligt jouw verlangen?

We gaan uit van waar jouw verlangen ligt. Jouw  behoefte aan aanraking. Waar wil jij liefdevol aangeraakt worden? Hoe wil jij gestreeld worden? Of heb je vooral behoefte om stevig vast gehouden te worden? Misschien alleen tegen elkaar aan  liggen?

Wil jij je ook beter en gelukkiger voelen?

Mensen zijn sociale wezens. We kunnen een heleboel zelf, maar om ons goed te voelen, hebben we ook anderen nodig. Om ons vast te houden, te kriebelen, te aaien, lekker tegen elkaar aan te liggen. Door te knuffelen worden stofjes aangemaakt waar we ons goed door gaan voelen. De belangrijkste daarvan is oxytocine, ook wel ‘knuffelhormoon’ genoemd. Oxytocine zorgt ervoor dat we ons socialer gaan gedragen, ons fijner voelen, stress wegzakt, onze bloeddruk lager wordt en de spijsvertering wordt verbeterd. Veel mensen hebben een leven vol stress. Knuffelen kan een hele goede manier zijn om deze stress te verlagen. De aanmaak van oxytocine versterkt de aanmaak van andere stoffen waar je je goed van gaat voelen, zoals serotonine; het ‘gelukshormoon’.

Santosh Holistic - Knuffelsessie

Wil je ook meer verbondenheid voelen?

Door veel te knuffelen, versterk je de connecties met mensen om je heen en ervaar je meer verbondenheid. Veel mensen vinden knuffelen spannend, waardoor ze het minder doen dan ze graag zouden willen. Een knuffelsessie kan helpen om die drempel te overbruggen en meer te leren ontspannen in knuffelen. Vooraf aan de knuffelsessie nemen we door waar jouw verlangen ligt.  Wat wil jij graag ontvangen? Tijdens het knuffelen kunnen je verlangens veranderen. Er zijn namelijk vele verschillende vormen van knuffelen. Er is alle ruimte om in goede afstemming op elkaar te wisselen van knuffelposities. Hoe dat werkt en welke posities er allemaal zijn: ik vertel je er graag over. Heb jij al een knuffel waar je naar verlangt?

Heb jij een knuffel waar je naar verlangt?