Lees het laatste nieuws van Santosh Holistic op mijn blogpagina

Wie ben ik binnen een relatie?

Santosh Holistic - Coaching

Laatst had ik Pieter in mijn praktijk waarbij het volgende thema speelde. Zijn letterlijke woorden: “Wie ben ik binnen een relatie? Ik vind het lastig om mezelf te zijn, te blijven. Wat wil ik, en hoe stel ik mezelf op? Hoe kom ik bij mezelf, en hoe blijf ik daar, zelfs als ik in contact ben met mijn partner?”

Ik had Pieter uitgenodigd om hierover een coachtraject samen te doen. Het eerste deel van het traject was meer inzicht krijgen in zijn thema. Daarbij voelde hij frustratie, en dat hij het lastig kon loslaten. Ook voelde hij het verdriet dat er achter zat.

Daarna kwam het tweede gedeelte, waarbij Pieter zich meer kon overgeven.  Zoals Pieter in zijn verslag verwoorden: “Alsof ik bij mezelf uitkwam. Dat ik mocht loslaten wat mij niet diende, dat ik niet hoefde te forceren. Het was een beetje pijnlijk (mentaal) om dat toe te laten. Voor mijn gevoel gebeurde dat ook niet meteen, maar de week er na is dat steeds sterker geworden. Alsof ik meer in mijn lichaam kwam, en veel minder bezig was met ‘wat ik moet zijn’.

Als laatste concentreerde we op het fysieke lijf. Pieter: “Eindelijk!! Eindelijk kreeg dit gedeelte de aandacht die het nodig had. Maar ook dat ik me inhield en me niet zomaar overgaf om alle spanning los te laten”.

Bij de afsluiting van het traject hebben we nog besproken wat er allemaal geraakt was.

Pieter: “Ik ben nu meer gefocust, meer gecenterd, en meer bij mezelf. Ik voel dat ook in mijn relatie, alsof ik meer waardering krijg, en veel minder mijn best hoeft te doen. Voor mijn gevoel heb ik daar echt een stap in gemaakt, en tegelijk voel ik waar ik nog stappen kan maken. Dat is dan het volgende om op te pakken. Ook de spanning in mijn onderlijf is minder. Alsof ik me daar ook meer aan het openen ben. Ik wil dit voortzetten, mezelf laten zien, alles laten gaan. Kijken of dit proces doorgaat”.

Heb jij ook behoefte aan een coachtraject en wil je meer weten?